Kalendar događaja

Fotogalerija

Vremenska prognoza

Anketa

Da li Vam je jasna razlika između SLD i Lekarske komore
 

Prijava korisnikaPrisutni na sajtu

Imamo 11 gostiju na mreži

Vaši podaci

Vaš IP
100.28.132.102
:
Pretraživač
Unknown Browser Unknown Browser
Operativni sistem
Unknown Operating System Unknown Operating System

Translate to...

Istorijat
Istorijat PDF Štampa El. pošta

 

Podružnica lekarkog društva u Sremskoj Mitrovici osnovana je 1950. godine. Osnivač i prvi predsednik bio je Prim. Dr Đorđe Panišić, a brojala je 20 članova. Sledeći predsednici bili su Dr I. Bajić, Dr I. Rogulić, Dr N. Abafi...

Osnivanjem Društva lekara Vojvodine 1960. godine Podružnica se kao takva gasi i narednih 13 godina deluje u sastavu DLV.

Godine 1973. ponovo se osniva Podružnica u Sremskoj Mitrovici, kao podružnica Srpskog Lekarskog Društva. Predsednik je bio Prim. Dr Lazar Lazić, a sekretar Prim. Dr sci. Fedor Marinković. Podružnica je u od tada veoma aktivna, a kao plod toga u periodu 1980-1981. Prim. Dr sci. Fedor Marinković bio je Predsednik predsedništva Društva lekara Vojvodine.

Danas Podružnica broji 298 članova objedinjujući lekare sa područja Sremske Mitrovice i Šida. Aktivno deluje na unapređenju i zaštiti struke kao nezavisna strukovna organizacija i kao član DLV SLD. O kvalitetu rada u Podružnici svedoče brojna kolektivna i pojedinačna priznanja, od kojih je poslednje Diploma DLV za 2008. godinu kao jednoj od najaktivnijih podružnica.

Podružnica je opredeljena da bude aktivni učesnik u kontinuiranoj edukaciji lekara. Organizacijom kvalitetnih stručnih sastanaka Podružnica će se truditi da svojim članovima omogući aktuelne informacije iz svih oblasti medicine. Na taj način biće moguće i ostavrivanje potrebnog broja bodova za obnavljanje licence.

Poslednje ažurirano nedelja, 20 novembar 2011 20:47